HR IMPACT MASTERY

Beginning OF THE HR JOURNEY

26.09.19

THE EVERLY HOTEL,
PUTRAJAYA

Anda biz owner atau staff hR?
Saya nak curi seminit masa anda..

SILA TONTON VIDEO DI BAWAH

mungkin jadi titik permulaan kepada sesuatu dalam syarikat anda..

… Semua orang NAK staff mereka buat yang TERBAIK dalam urusan kerja mereka,
jadi pekerja contoh yang bagus.

Tapi sebelum anda berangan lebih jauh..

Hakikatnya,
TAK RAMAI yang mampu jadi majikan yang TERBAIK untuk mereka jadikan contoh..

Semuanya bermula dari anda dahulu.

Mungkin anda dah pergi banyak seminar..

Mungkin anda dah banyak kutip nasihat dari ramai orang  yang berpengalaman..

..Anda rasa anda BETUL, anda dah buat yang sepatutnya.

TETAPI..

Masalah anda masih tak selesai..
Pekerja tetap datang dan pergi silih berganti

TIADA YANG SETIA!


Sebabnya?

Staff itu rasa dianiaya dan dipergunakan oleh anda.

..yang lebih PARAH lagi..
Anda diheretkan ke mahkamah buruh..

Bisnes anda mula jadi turun naik sebab
bertukar-tukar pekerja, last-last terus tak naik..

Jom ikut saya teruskan lagi bacaan..

Ini FAKTA!

Hampir 87% biz owner yang tahu pasal Undang-Undang Perusahaan,
mereka rasa KEBAL dan YAKIN dengan ilmu di dada
tapi akhirnya kecundang..
terkapai merayu-rayu di kandang mahkamah.

ADAKAH ANDA BETUL YAKIN DAN TAHU?

lagi bahaya kalau anda yang langsung tak tahu pasal akta-akta kerja ni.

INGAT, jangan disebabkan anda terlalu fokus cari untung syarikat
terpaksa bazirkan penat lelah wang anda itu sebab..

Kena bayar denda..
bukan sikit pulak tu kena bayar.

 

 

tiap-tiap hari pasti ada saja kes-kes akta kerja ini di mahkamah buruh.

Semuanya hanya kerana kegagalan
anda untuk ambil tahu tetang hal ini
apa lagi menguruskannya dengan sebaik mungkin.

..SEMUANYA SEBAB ANDA RASA ANDA BETUL..

TAHUKAH ANDA?

Ramai yang tak tahu, jika anda ingkari keputusan mahkamah buruh 

Saya Bisnes Owner yang tak tahu apa-apa pasal akta kerja ataupun undang-undang perusahaan dari orang yang betul-betul berpengalaman turun naik mahkamah.

Saya teramat busy dan saya serahkan segalanya pada staff HR saya.
Kalau macam tu, hantar staff anda ke sini.

Saya buntu! Saya nak pecat staff  tapi saya takut cara saya salah lepas tu staff tu report pada mahkamah buruh.

Saya ada problem staff yang tak pernah tetap, asyik bertukar-tukar je.

Saya baru lantik seorang staff perempuan, baru je kerja dah minta cuti nak bersalin. Masalah ni!

di seminar ini ANDA AKAN DI-'CUCI' SELAMA 7 JAM..

HR IMPACT MASTERY

apa yang bakal didedahkan nanti..

ELAKKAN KEBOCORAN DALAM SYARIKAT

Ilmu Yang Tepat,
BELAJAR DARI ORANG YANG TEPAT,
BERTINDAK DENGAN TEPAT.

auzan-sazali-hexo

Siapakah Beliau?

Beliau ialah Auzan Sazali, merupakan graduan lulusan Sarjana Muda Undang2 UIAM. Beliau juga telah ber-partnership dengan rakan kongsi membangunkan firma guaman bersama.

Dengan pengalaman beliau selama 9 tahun, beratus-ratus kes telah beliau wakili di mahkamah perusahaan (buruh) dan telah mendapatkan pampasan hampir RM1 juta akibat kesilapan cara majikan buang pekerja.

Melihat terlalu banyaknya kes-kes antara majikan dan pekerja, beliau mengambil inisiatif murni dengan menubuhkan HEXO demi untuk fokus dalam memberi kesedaran betapa pentingnya untuk wujud hubungan yang harmoni antara syarikat dengan pekerja.

Dengan tertubuhnya HEXO & CO dengan slogan “Inspiring Industrial Harmony”, beliau dan HEXO team telah berjaya mengendali lebih puluhan seminar intensif & private training, beliau juga telah membantu hampir 300 syarikat di Malaysia.

Di Facebook Page HEXO & CO saja telah terima beribu-ribu rintihan dan aduan dari majikan serta pekerja yang menghadapi masalah dan mendapatkan nasihat dari beliau.

Beliau menjadi pengasas kepada formula 6 TIANG AKTA KERJA, formula PASTI, ASAS, 3P dan banyak lagi yang mana formula ini berjaya diadaptasi oleh majikan-majikan, hasilnya yang amat menakjubkan.

Visi beliau adalah untuk membantu dan memberi kesedaran kepada lebih ramai majikan-majikan dan pekerja di luar sana tentang kepentingan keharmonian dalam mengamalkan undang-undang dengan Cara Yang BETUL dan EFEKTIF. 

" Dapat Belajar Benda Yang Baru SETIAP KALI DATANG,
BERBALOI SANGAT!"

"Banyak orang ada passion tapi pleasure takda.
Tapi bila dengar pengisian Tn Auzan,
saya jelas semua ini pasal kebajikan antara dua-dua pihak."

Saya nak mulakan perniagaan, saya memang tak tahu akta,saya tak tahu semua proses gaji, ambil pekerja,buang pekerja dan sebagainya.

Saya hadir sebab saya nak belajar pasal HR untuk ready jadi majikan. Saya nak set up team jadinya saya memang tak nak salah langkah.
Lepas saya hadir seminar Tuan Auzan sebelum ni, saya dah tahu all the proses, paling saya suka konsep 3P tu.

Banyak orang ada passion tapi pleasure takda. Tapi bila dengar pengisian Tn Auzan, saya jelas semua ini pasal kebajikan antara dua-dua pihak.

Tn Auzan, dia banyak terangkan benda yang win-win untuk majikan dan pekerja. Saya suka sebab at least kita tahu law juga jaga side majikan sebenarnya.

Apa yang menarik specialnya Tn auzan ni memang direct terlibat dalam kes industri. Paling best sekali personal coaching tuan auzan, ada support group yang aktif. Lain daripada yang lain.
Puan Khairiah Khalid
Owner - Dynamind Solution Sdn Bhd

"majikan kena dalami ilmu HR,
kalau tak kita akan banyak buat salah"

Saya memang tak tahu lansung pasal akta kerja ni, kita hanya buat apa yang orang sebelum ni buat dan saya teruskan, dulu OT pon saya bayar untuk yang gaji RM1500 ke bawah sahaja, tak tahu pulak OT untuk 2000 kebawah, Kadar OT pon saya lansung tak ikut akta, ikut orang sebelum ni lah buat macam mana.

Saya google,saya pergi laman web JTK memang saya tak jumpa berkaitan Akta yang boleh saya fahami. Tak ada sumber yang saya betul yakin untuk saya rujuk. Banyak kesalahan syarikat saya buat sebelum ni.

Lepas pergi seminar Tn Auzan, banyak saya ubah dari segi kelayakan OT dan kadar OT tu, lagipon nasib baik staff saya tak lapor pada JTK or agensi kalau tak tindakan mesti diambil ke atas syarikat saya.

Pada saya, sebagai majikan WAJIB Hadir seminar yang dianjurakan sebab tn Auzan ni dia memang terlibat lansung dalam kes2 pekerja ni, majikan kena dalami ilmu HR, kalau tak kita akan banyak buat salah.
Encik Faizal Bin Ismail
Owner - QBowl Bowling Centre

"Staff buat salah pon saya takut dan tak yakin nak tegur"

Saya selama ni tak yakin kalau nak uruskan staff, seriously! Bila staff buat salah pon saya takut dan tak yakin nak tegur. Karang saya buang pekerja tiba-tiba tak ikut undang- undang saya salah.

Saya takut buat salah dan takut nak buat keputusan bab tindakan ni. Saya hadir seminar ini sebab saya nak belajar HR ini secara mendalam, dan TAK NAK salah buat keputusan.

Saya lagi yakin lepas dah join seminar Tn. Auzan , staff buat salah pon saya dah tahu apa tindakan yang saya boleh ambil tak macam dulu teragak-agak. Saya dah faham law, jelas.Saya belajar banyaklah!

Saya dah pernah hadiri banyak seminar.. Tapi hanya seminar HEXO Tn Auzan je yang buat saya betul yakin. Sebab pada pandangan saya Tn Auzan ni peguam. Akta kerja ni dia yang betul-betul lebih faham dan mahir.
Kita pon jelas mana betul mana salah bila dengar penerangan dari Tn. Auzan.

Benda saya paling suka after sale HEXO, bayangkan saya dah join lama kot tapi sampai sekarang HEXO guide saya. Tak macam yang lain, nak tanya lebih sikit kena bayar lagi.

HEXO ni memang memudahkan dan SAYA REKEMEN SANGAT-SANGAT. Ish! memang paling senanglah.
John Doe
Designer

HR IMPACT MASTERY

Get Your FREE Sample, TODAY!

Billing details

Your order

Product Subtotal
HR Online Masterclass  × 1 RM250.00
Subtotal RM250.00
Total RM250.00
  • Pay with Maybank2u, CIMB Clicks, Bank Islam, RHB, Hong Leong Bank, Bank Muamalat, Public Bank, Alliance Bank, Affin Bank, AmBank, Bank Rakyat, UOB, Standard Chartered, Boost e-Wallet.

Your personal data will be used to process your order, support your experience throughout this website, and for other purposes described in our privacy policy.

FAQ

Etiam imperdiet imperdiet orci.

Accordion

Praesent congue erat at massa. Sed lectus. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Sed aliquam, nisi quis porttitor congue, elit erat euismod orci, ac placerat dolor lectus quis orci. Praesent egestas neque eu enim. Quisque id mi.

Praesent congue erat at massa. Sed lectus. Vestibulum ante ipsum primis in faucibus orci luctus et ultrices posuere cubilia Curae; Sed aliquam, nisi quis porttitor congue, elit erat euismod orci, ac placerat dolor lectus quis orci. Praesent egestas neque eu enim. Quisque id mi.

Lorem ipsum dolor sit amet

Test mode is active. It can be deactivated from the flow settings in the admin dashboard.